Fauna

laat uw Hond of Lievelingsdier fotograferen / 

Lassen Sie Ihren Hund oder Ihr Lieblingstier fotografieren
Foto opname's 2018 in Arcen


Sinds jaren spreek ik met verschillende Collega's van heb je al eens een IJsvogel voor de lens gehad ik moest steeds Neen zeggen. Tot vanmiddag 07-07-2017 om 12.01 uur was het zover in de Kasteeltuinen Arcen dit mooie exemplaar.

 

Seit Jahren, dass ich mit verschiedenen Kollegen gesprochen habe, hast du mal einen Eisvogel für das Objektiv gehabt, dann musste ich immer wider Nein sagen. Und dann am 07.07.2017 um 12:01 Uhr heute Nachmittag, war es soweit im Schlosspark in Arcen hier das Schöne Exemplar.


71. Ausgabe März bis Mai 2018 Nettetaler Spätlese Hinterseite Schwan in Spiegelbild


Dit is het geluk, kind en ouder Witkop-Buizerd in Velden


Ziva vliegt met Myrthe Crijns van de Havikshoeve Diana in Kasteeltuinen Arcen


Reeen in Velden


26.06.2017 boven Velden(Lb.) Buizerd


Foto opname: Zaterdag, 17. Juni 2017 15:52  

jonge ooievaar is zijn vleugels aan het uit proberen


Zondag 21.05.2017 waren ze nog met 2 jongen, heb van de leiding hier gehoord dat er een overleden is, en die kan men zien op de video de opname is van fotovenlostad.nl

Zie ook hieronder


Portret fotografieLibelle op blad


Myrthe en Ziva, Herman en Charly de Chiliarend Havikshoeve.nl


onze Jonas, europese kortharige


Libelle


Oehoe


Baartmanreiger boven de Kasteeltuinen Arcenwilde ooievaars 02-07-2016 boven de Kasteeltuinen Arcen


Nijlgans (Alopochen aegyptiaca)

Veldkenmerken. 

63-73 cm. Groter dan Bergeend, met langere roze poten en zware, roze snavel. Bovendelen grijsbruin tot rossigbruin, onderdelen beigegrijs met kastanjekleurige vlek op buik. Kop bleekgrijs met kastanjekleurig masker. Stuit, staart en grote slagpennen zwart. Heeft in de vlucht groot wit voorvleugelveld, als Casarca.

Geluid. 

Lawaaiig, luide kwakende en grauwende geluiden, vooral in de vlucht. Sist bij verstoring.

Voorkomen. 

Oorspronkelijk uit tropisch Afrika (heeft in West-Palearctisch gebied in Egypte gebroed). Ingevoerd in Engeland in de 18e eeuw en in Nederland rond 1975. Verwilderde populaties steeds algemener.

Habitat. 

Geïntroduceerde vogels in parken, weilanden nabij vijvers, rivieren en meren. Slechts zelden aan zee. Broedt in holen in bomen of in de grond.

Voedsel. 

Voornamelijk plantaardig, zoals gras, bladeren en gecultiveerde gewassen. Graast in paren, familiegroepen of in grote troepen (in de winter).

Deze opname heeft vandaag op 02-07-2016 plaats gevonden in Kasteeltuinen Arcen


Indische gans

De Indische gans (Anser indicus) leeft, broedt en sterft in gebieden in Centraal Azië. Tijdens de zomermaanden vertoeft hij in grote groepen in en nabij hooggelegen bergmeren in de Himalaya (Mongolië, China en India) en zomers migreert hij naar de dan veel zuidelijke delen van India, waar de temperatuur veel aangenamer is. Zoals alle andere ganzen doet de Indische gans zich te goed aan kort gras. Deze vogel is lichtgrijs van kleur en kan eenvoudig worden onderscheiden van alle andere ganzensoorten doordat hij zwarte strepen op zijn kop heeft. In volwassen toestand kan hij een kleine 80 centimeter groot worden. Omdat de Indische gans als exotisch gezien wordt en er 'anders' uitziet dan de inheemse ganzen, werd deze soort vaak in gevangenschap gehouden. De Indische gans voelde zich zo goed thuis in onze West-Europese omgeving dat hij voor veel nageslacht heeft gezorgd. Zoals zo vaak moet het woord 'gevangenschap' met enige scepsis worden bekeken want ook deze vogelsoort wist met enige regelmaat te ontsnappen. In Nederland werd hij in 1977 voor het allereerst waargenomen en sindsdien neemt de populatie langzaam maar zeker toe. Men schat dat er tegewoordig zo'n 100 broedparen zijn.

Deze opname heeft plaats gevonden op 12-05-2016 in de Kasteeltuinen Arcen


rood bont


Familie Zwaan


17.06.2010 Ooievaar met jong Kasteeltuinen Arcen


Storch über das Wasser


zie en wat ligt daar


Reigers bouwen nesten in de Kasteeltuinen te Arcen


wilde variant Ooievaar/Storch in Kasteeltuinen Arcen


Diana en Kono 


Meeuwen in Haven Venlo


Uniek in Limburg 2015 Lepelaars in de Kasteeltuinen te Arcen


Jonge zeearend